cosmetische acupunctuur haarlem

Cosmetische acupunctuur – mooi & gezond met huidverjonging

Stoor jij je aan lijntjes, rimpels, wallen, een slap hangende of vlekkerige huid? Maar wil je liever geen botox, flllers of een facelift? Dan is cosmetische acupunctuur wellicht de oplossing voor jou.

Wat is cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur  is een eeuwenoude vorm van acupunctuur om veroudering tegen te gaan. Het is een gezond en effectief alternatief voor mensen die op een natuurlijke wijze hun huid willen verjongen. Met behulp van cosmetische acupunctuur kunnen lijntjes, rimpels, wallen en een slappe huid worden aangepakt. Het verfijnt en verjongt je gezicht op een natuurlijke manier waardoor je er beter, frisser en gezonder uit gaat zien. Na afloop van de behandelingen zien de meesten er al gauw een paar jaar frisser en jonger uit.

Hoe ziet het behandeltraject van cosmetische acupunctuur eruit?

Een cosmetische acupunctuur behandeltraject bestaat uit een reeks van 12 behandelingen. Na de eerste behandeling zie je vaak al een verschil, maar na de 6e behandeling is het verschil echt duidelijk zichtbaar. De eerste 6 behandelingen vinden plaats in de eerste drie weken (dat wil zeggen: 2 behandelingen per week), de overige 6 behandelingen vinden minimaal één keer per week plaats in de periode die daarop aansluit. Dit behandelschema is van belang om de huidvernieuwing een flinke boost te geven en om een blijvend en optimaal effect te behalen.

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, krijg je cosmetische acupunctuurnaaldjes op bepaalde plekken in het gezicht en de hals. Ook beschikt Yuk Chi Acupunctuur over apparatuur dat specifiek bedoeld is voor cosmetische acupunctuur behandelingen. Daarmee wordt het aantal te prikken naaldjes behoorlijk beperkt. Precies daar waar de huid hulp nodig heeft, zal er worden behandeld. En net als bij een gewone acupunctuurbehandeling, dien je dan nog even te blijven liggen. De naalden die worden gebruikt bij cosmetische acupunctuur zijn ultradun, veel dunner en kleiner dan de naalden die worden gebruikt bij gewone acupunctuur. Ook is de priktechniek anders en worden de naalden heel oppervlakkig gezet. Hierdoor is cosmetische acupunctuur nagenoeg pijnloos.

Wil je het effect na afloop van de 12 behandelingen zo lang mogelijk vasthouden? Dat kan door een keer in de 1 tot 2 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan. De tijd staat niet stil en je huid blijft immers ook verouderen, dus blijvend je huid ondersteunen en versterken is zeker geen overbodige luxe. Zo nodig kan je het behandeltraject van 12 behandelingen na 5 jaar herhalen. Of dit noodzakelijk is, is vooral afhankelijk van je life-style (denk aan roken, zonnebaden, weinig drinken, ongezond eten etc.) en of je aanleg hebt voor snelle huidveroudering.

Wat gebeurt er precies tijdens een cosmetische acupunctuurbehandeling?

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten en bestaat uit:
– Reiniging en masker op basis van Chinese beauty poeder
– Aanbrengen van ultradunne naaldjes en het aansluiten van apparatuur voor cosmetische acupunctuur op gezicht en hals, en het prikken van enkele acupunctuurpunten op het lichaam om algehele balans te creëren
– Diverse Chinese behandeltechnieken om de circulatie en regeneratie van de huid te stimuleren
– Aanbrengen van een zeer verfijnde natuurlijke dagverzorging voor de specifiek ouder wordende huid

De allereerste keer dat je komt, vindt eerst een korte intake plaats waarin we je gezondheid doornemen, je cosmetische wensen bespreken en je gezicht en hals bestuderen op mogelijke cosmetische verbeteringen. Om deze reden trekken we voor de allereerste keer 1,5 uur de tijd uit (30 minuten intake met aansluitend circa 60 minuten behandeling).